Majlis ini menghimpunkan penerima-penerima bantuan hasil pembayaran zakat kepada MAIDAM untuk diagihkan kepada penerima yang benar-benar layak, merangkumi jumlah keseluruhan 1271 orang penerima di seluruh negeri Terengganu.

Sebelum ini, penerima bantuan zakat diagihkan barangan keperluan berbentuk makanan dan mereka menerimanya secara terus daripada pembekal yang menghantar bantuan terus ke pintu rumah sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini.

Turut serta dalam program kali ini ialah Pegawai-pegawai Agihan, Jabatan Baitulmal iaitu Ust. Hj Yaacob Abdullah dan Ust. Hj Muhammad Juhari Ismail serta kakitangan jabatan.

Acara agihan bantuan ini mudah-mudahan menjadi motivasi kepada pengeluar zakat di negeri Terengganu untuk meneruskan komitmen pengeluaran zakat mereka di masa depan di samping memperoleh keberkatan dan pahala serta keredhaan Allah swt jua. 


Bagi penerima zakat pula, semoga berusaha menjadikan bantuan ini sebagai motivasi untuk merubah diri menjadi pengeluar zakat pula pada suatu hari nanti agar dapat membantu mereka yang lebih memerlukan di masa akan datang.

Semoga Allah mengganjarkan kelebihan kepada para pengeluar zakat jua. Amin.

Bilangan Pengunjung

Hari ini 646

Hari sebelum 1354

Minggu ini 646

Bulan ini 646

Jumlah 875772

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cloud Tag