Majlis Penyerahan Kad Bantuan Makanan Faqir Miskin 2015

11 Mac 2015 Kuala Terengganu - Sejumlah 749 orang penerima bantuan zakat berupa makanan dikumpulkan pada hari ini di Dewan Terbuka Majlis Agama Islam dan Adat Melayu (MAIDAM) Terengganu sempena Majlis Penyerahan Kad Bantuan Makanan Faqir Miskin 2015.


Majlis ini menghimpunkan penerima-penerima bantuan hasil pembayaran zakat kepada MAIDAM untuk diagihkan kepada penerima yang benar-benar layak, merangkumi jumlah keseluruhan 1271 orang penerima di seluruh negeri Terengganu.

Sebelum ini, penerima bantuan zakat diagihkan barangan keperluan berbentuk makanan dan mereka menerimanya secara terus daripada pembekal yang menghantar bantuan terus ke pintu rumah sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini.

Turut serta dalam program kali ini ialah Pegawai-pegawai Agihan, Jabatan Baitulmal iaitu Ust. Hj Yaacob Abdullah dan Ust. Hj Muhammad Juhari Ismail serta kakitangan jabatan.

Acara agihan bantuan ini mudah-mudahan menjadi motivasi kepada pengeluar zakat di negeri Terengganu untuk meneruskan komitmen pengeluaran zakat mereka di masa depan di samping memperoleh keberkatan dan pahala serta keredhaan Allah swt jua. 


Bagi penerima zakat pula, semoga berusaha menjadikan bantuan ini sebagai motivasi untuk merubah diri menjadi pengeluar zakat pula pada suatu hari nanti agar dapat membantu mereka yang lebih memerlukan di masa akan datang.

Semoga Allah mengganjarkan kelebihan kepada para pengeluar zakat jua. Amin.

Last modified on Thursday, 08 February 2018 15:16
Rate this item
(0 votes)

Bilangan Pengunjung

Hari ini 517

Hari sebelum 2475

Minggu ini 517

Bulan ini 50570

Jumlah 2715169

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Cloud Tag

Vote

What Is Your Opinion on MAIDAM's Official Website?