A A A

A- A A+

PPZ ke MAIDAM

 

29 Oktober 2018 (Isnin) - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah menerima kunjungan hormat dari Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ – MAIWP). Kunjungan hormat ini diwakili oleh 8 orang delegasi yang diketuai oleh YBhg. Datuk Haji Che Mat bin Che Ali, Pengerusi PPZ – MAIWP.

Delegasi (PPZ – MAIWP) ini telah disambut dengan mesra oleh Yang Dipertua MAIDAM, YBhg. Dato’ Haji Osman bin Muda dan Ketua-ketua Penolong Setiausaha termasuk Pegawai MAIDAM yang lain.

 

Pengerusi PPZ

 

Dalam sesi kunjungan hormat ini, kedua-dua pihak telah bertukar-tukar pandangan dan maklumat. Kedua-dua pihak membayangkan akan ada kerjasama strategik di masa akan datang dalam usaha meningkatkan kutipan dan agihan zakat termasuklah kutipan Wakaf Tunai di negeri Terengganu.

Yang Dipertua MAIDAM, YBhg. Dato’ Haji Osman bin Muda turut mengucapkan ribuan terima kasih atas kesudian pihak PPZ - MAIWP berkunjung ke MAIDAM. Beliau juga berkata, selain perkongsian pendapat, MAIDAM juga dapat mempelajari sesuatu yang baharu dari PPZ – MAIWP dalam usaha memajukan lagi institusi zakat di negeri Terengganu Darul Iman ini.

 

Tags: Maidam

Bilangan Pengunjung

Hari ini 71

Hari sebelum 936

Minggu ini 1007

Bulan ini 13111

Jumlah 2520928

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Awan Tag