Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

OACP MAIDAM

15 Disember 2022 Kuala Terengganu - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) meneruskan agenda amalan integriti dan pencegahan rasuah dengan melancarkan Pelan Antirasuah Organisasi (OACP) Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu bagi tahun 2022-2026.

Majlis pelancaran ini telah disempurnakan perasmiannya oleh YBM Tengku Seri Bijaya Raja, Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu. Turut serta bagi memeriahkan majlis pelancaran tersebut ialah YB Dato’ Haji Shaikh Harun Shaikh Ismail, Yang DiPertua MAIDAM, YBrs Prof Madya Dr Ahmad Azrin Adnan, Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM, Tuan Zainal Ayop, Timbalan Pengarah Operasi, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Terengganu dan Puan Afnida Aini Alwi, Setiausaha Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Pejabat SUK.

Hari ini yang juga Hari Integriti MAIDAM turut diadakan satu sesi  ceramah yang bertajuk “Pengukuhan Integriti Dalam Memahami Tatacara Pencegahan Rasuah Melalui Sistem Kawalan Dalaman” yang disampaikan oleh Encik Mohd Hanafi Abd Rahim, Ketua Unit Pendidikan Masyarakat SPRM Terengganu. Majlis ini telah dihadiri seramai 167 orang peserta yang terdiri daripada ahli Jawatankuasa Pelan Antirasuah Organisasi (OACP) MAIDAM serta warga kerja MAIDAM.

OACP MAIDAM dirangka bagi memastikan MAIDAM dapat menunaikan segala amanah dengan penuh iltizam, berintegriti, berdaya saing, telus, amanah serta patuh syariah seiring dengan peningkatan akauntabiliti dan seterusnya dapat membendung gejala rasuah di kalangan kakitangan.

Semoga pelan ini akan menjadikan MAIDAM sebagai peneraju institusi Islam yang bersandarkan kepada prinsip integriti dan tadbir urus yang cemerlang.
 
 
bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY