Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

MAIWP serah bantuan banjir Dis 2022

KEMAMAN 29 Disember 2022 05 Jamadilakhir 1444 - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) menerima bantuan banjir daripada Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) di dalam satu majlis ringkas di perkarangan Pejabat Daerah Kemaman. MAIWP dengan kerjasama anak-anak syarikat MAIWP dan NGO telah mengadakan program Misi Bantuan MAIWP INSANI Kepada Mangsa Musibah Banjir Negeri Terengganu.

Dalam majlis tersebut, Encik Mohd Fauzi bin Abidin, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Pengurusan MAIWP telah menyerahkan cek bernilai RM 1 juta beserta 1000 set barangan keperluan bernilai RM500,000.00 kepada Ustaz Nazli Amirri bin Ngah, Ketua Penolong Setiausaha (Pengurusan Zakat) MAIDAM disaksikan oleh Encik Ahmad Farhan bin Abdul Wahab, Pegawai Daerah Kemaman.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Dr. Muhammad Fitri Daud (Hospital PUSRAWI), Datuk Khadijah Ibrahim (Penaung Pertubuhan Kebajikan NIQ Ehsan Malaysia), Encik Abd Razak bin Abd Rahman (Ketua Penolong Setiausha (Pengurusan Mal) MAIDAM) dan pegawai-pegawai dari MAIWP. Pejabat Daerah Kemaman selaku sekretariat banjir peringkat daerah akan menyelaras pengagihan bantuan tersebut kepada mangsa-mangsa banjir.

Bagi pihak kerajaan negeri dan rakyat negeri Terengganu, MAIDAM merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada MAIWP di atas sumbangan bantuan tersebut. Tidak lupa juga ucapan terima kasih MAIDAM terutamanya kepada Pejabat Daerah Kemaman dan Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) serta semua pihak yang menjayakan majlis penyerahan tersebut.

MAIWP Insani 02 

bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY