Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

Serahan Bantuan Banjir LZNK 2022

MARANG 28 Disember 2022 bersamaan 04 Jamadilakhir 1444 - Lembaga Zakat Negeri Kedah (LZNK) hari ini menyerahkan bantuan berbentuk 12,000 kampit beras 5 kilogram bersamaan 60,000 kilogram beras dengan muatan 2 buah treler kepada Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) di dalam Majlis Penyerahan Misi Bantuan Banjir LZNK Ke Terengganu.

Dato’ Syeikh Zakaria bin Othman, Ketua Pegawai Eksekutif LZNK telah menyerahkan bantuan tersebut kepada Prof. Madya Dr. Ahmad Azrin bin Adnan, Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM di Depoh Simpanan Keperluan Bencana, Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Terengganu. Bantuan tersebut akan diselaras untuk diagihkan oleh JKM Terengganu. Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kedah, Pengarah JPJ Terengganu, Ketua Penolong Pegawai Daerah Marang, wakil JKM, wakil Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM), pegawai-pegawai LZNK dan MAIDAM turut menghadiri majlis penyerahan tersebut.

MAIDAM bagi pihak kerajaan negeri dan rakyat negeri Terengganu merakamkan ucapan terima kasih yang tidak terhingga kepada LZNK di atas sumbangan bantuan tersebut. Ucapan terima kasih juga MAIDAM kepada semua pihak yang menjayakan majlis penyerahan tersebut dan seterusnya diselaraskan untuk diagihkan kepada mangsa-mangsa banjir di negeri Terengganu.

  
 
 

 

bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY