Dah Bayar Zakat?

Bayar ZAKAT secara atas talian di

ezakat.maidam.gov.my/online

Soalan Lazimhubungiaduanpeta

Pemenang Kempen Bayar Zakat Guna eAmil DNQR
 
Kuala Terengganu - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah berjaya meningkatkan kutipan zakat fitrah melalui kempen pembayaran dengan saluran π˜‹π˜Άπ˜ͺπ˜΅π˜•π˜°π˜Έ π˜˜π˜™ bermula 1 hingga 30 Ramadan yang lepas.
 
Prof. Madya Dr. Ahmad Azrin Adnan, Ketua Pegawai Eksekutif MAIDAM berkata kempen tersebut adalah khusus kepada amil bertauliah di bawah MAIDAM. Kelebihan π˜‹π˜Άπ˜ͺπ˜΅π˜•π˜°π˜Έ π˜˜π˜™ ialah para amil tidak perlu menyimpan duit di tangan kerana kutipan zakat fitrah tersebut akan disalurkan secara terus ke akaun MAIDAM.
 
Untuk makluman, π˜‹π˜Άπ˜ͺπ˜΅π˜•π˜°π˜Έ π˜˜π˜™ dilengkapkan dalam Sistem eAmil MAIDAM di mana para amil tidak lagi memerlukan buku resit manual untuk menerima bayaran zakat fitrah daripada para pembayar zakat. Melalui sistem eAmil ini, para amil boleh menerima zakat secara tunai dan bukan tunai (cashless).
 
Dalam majlis ringkas ini, Encik Mohd Azrul Hafiz Alias telah dipilih sebagai pemenang sempena kempen ini kerana mendapat nilai dan bilangan transaksi tertinggi melalui π˜‹π˜Άπ˜ͺπ˜΅π˜•π˜°π˜Έ π˜˜π˜™ sistem eAmil.
 
 
bahasa melayu bahasa melayu Agihan Zakat Negeri Terengganu

privasi

TRDI NEWS TERENGGANU PAY