Program Intai Asnaf Negeri Terengganu

Matlamat utama program ini adalah untuk mencari asnaf yang belum pernah mendapat bantuan zakat dari MAIDAM. Peringkat pertama Pegawai MAIDAM akan turun padang menemui asnaf yang dikenalpasti oleh amil, imam masjid, pemimpin tempatan dan lain-lain dengan membawa barangan keperluan harian dan wang tunai RM 250.00.

Peringkat kedua MAIDAM akan melihat keperluan sebenar mereka samada bantuan makanan asas, bantuan bulanan, bantuan sara hidup, bantuan baikpulih rumah atau bantuan bina rumah baru atau sebagainya, tertakluk kepada syarat.
 
 
Program kali ini melibatkan semua daerah dan sebayak 350 buah keluarga akan dikunjungi oleh Pegawai MAIDAM dan diketuai oleh Pengarah Jabatan Baitulmal. Pegawai akan dipecahkan kepada 3 atau 4 kumpulan mengikut kesesuaian. Jadual adalah seperti berikut : daerah Besut 2 Sept, Kemaman 9 Sept, Setiu 15 Sept, Dungun 22 Sept , Hulu Terengganu 29 Sept, Marang 13 Okt dan terakhir Kuala Terengganu 20 Okt.
 
Adalah diharapkan dengan perlaksanaan program ini MAIDAM akan dapat membantu lebih ramai asnaf disamping pihak-pihak tertentu terus membantu MAIDAM untuk menemui asnaf terutama fakir miskin yang memerlukan bantuan.
 
 
 
Nilaikan butir ini
(0 undian)

Bilangan Pengunjung

Hari ini 233

Hari sebelum 3142

Minggu ini 9878

Bulan ini 81093

Jumlah 1755564

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Awan Tag

Undian

Apakah Pandangan Anda Terhadap Laman Web Rasmi MAIDAM?