Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Pengumuman

 

 

 

 

1. Permohonan masuk tingkatan satu ke Sekolah Menengah Agama Negeri Terengganu Tahun 2015 akan dibuka secara Online pada 26 November 2014 jam 12.00 tengahari melalui laman web smaonline.terengganu.gov.my. Tarikh tutup permohonan adalah 2 minggu selepas keputusan UPSR diumumkan. (Ditutup pada 4 Disember 2014)

 

2. Dapatkan Takwim Waktu Solat Tahun 1436H Bagi Negeri Terengganu. Klik Disini.

 

3. Semakan Status Permohonan Bantuan Pendidikan / Dermasiswa Zakat IPTA / IPTS 2014. Klik Disini.

 

4. Pusat Urusan Zakat Kemaman dan Pusat Urusan Dungun Telah Berpindah ke Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Pejabat Agama Daerah Dungun Klik untuk Alamat Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Dungun.

 

5. Kepada Pembayar-Pembayar Zakat  yang kami dihargai, bermula 1 Februari 2014 , setiap permohonan bayaran balik 2/8 bhg  ( Fakir dan Miskin ) hendaklah mengemukakan nombor akaun bank peribadi bagi memudahkan pihak kami membuat bayaran balik.

 

6. Jadual Kursus Perkahwinan ( Modul Bersepadu Kursus Perkahwinan Islam (MBKPI) ) Setiap Daerah di Negeri Terengganu. Klik DiSini

 

 

 

 

 

 

Capaian Pengguna

 Email Kakitangan            Senarai Borang

• E-Kursus  UPMN              • Soalan Lazim

• E-Direktori                       E-Penyata Gaji

 Aplikasi Online               • Carta Organisasi

Muat Turun Borang         Pengiktirafan         

Tender/Sebutharga      • Senarai Borang

Aplikasi Online                Maklumbalas

Carta organisasi             • Soalan Lazim

Ahli-Ahli MAIDAM           Pengiktirafan

Pengurusan Tertinggi    Senarai Borang

Aplikasi Online                E-Direktori

Carta Organisasi            Enakmen

Kadar Nisab Semasa

Berita MAIDAM

Pembayaran Zakat Perniagaan Kumpulan Golden Pharos Berhad


Kuala Terengganu, 23 November 2014, Kumpulan Golden Pharos Berhad (GPB),  syarikat senaraian awam yang juga syarikat berkaitan Kerajaan Negeri Terengganu (“GLC”) hari ini membuat pembayaran zakat perniagaan berjumlah RM312,200.

Penerima Bantuan Asnaf Fakir Miskin Terus Dibela

Kuala Terengganu,10 November 2014, Isnin- Sejumlah 111 orang ketua keluarga diraikan bagi menerima sumbangan permohonan bantuan yang dimohon telah berlangsung di Dewan Terbuka Majlis Agama Islam dan Adat Melayu (Maidam) Kuala Terengganu sempena Majlis Penyerahan Bantuan Zakat Maidam Kepada Asnaf Fakir Miskin Tahun 1436H bersamaan 2014M.

Majlis Perasmian Sambutan Bulan Zakat Kebangsaan 2014

Kuala Lumpur, 17 November 2014 – Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji (JAWHAR), Jabatan Perdana Menteri telah berjaya menganjurkan Majlis Perasmian Sambutan Bulan Zakat Kebangsaan (BZK) 2014 yang telah disempurnakan oleh YB Mejar Jeneral Dato’ Seri Jamil Khir bin Hj. Baharom (B), Menteri di Jabatan Perdana Menteri bertempat di Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur dengan kerjasama Majlis Agama Islam Negeri (MAIN) dan Agensi Memungut Zakat (AMZ) seluruh negara.

 

Pautan

Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024x768 melalui pelayar Mozilla Firefox 1.5 dan ke atas.. Penafian : Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan yang dialami kerana menggunakan maklumat  dalam laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu 2013