Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Pengumuman

 

 

 

 

 

   

1. Pusat Urusan Zakat Kemaman dan Pusat Urusan Dungun Telah Berpindah ke Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Pejabat Agama Daerah Dungun Klik untuk Alamat Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Dungun.

 

2. Keputusan Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Terengganu 1435H/2014M. Klik DiSini

 

3.  Kenyataan Tender

    i. Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Tanpa Senjata ( 24 JAM ) di Wisma MAIDAM dan Kompleks Anak Yatim Darul Akhyar.  Baca Selanjutnya.

 

4. Perhatian ::   Pengumuman dan Penafian

 Terdapat Aduan Yang Diterima Menyatakan Bahawa Ada Individu Yang Mengaku Sebagai Pegawai Atasan Maidam, Menemui Orang-Orang Tertentu Memaklumkan Bahawa Maidam Mempunyai Stok Serta Menawarkan Untuk Menjual Peralatan Seperti Motorsikal Roda Tiga, Mesin Pembuat Kuih, Mesin Air Tebu Dan Sebagainya. Baca Selanjutnya.

 

5. Permohonan Bantuan Zakat ( MAIDAM ) IPTA/IPTS Dalam dan Luar Negara. Klik DiSini

    Tarikh Buka : 7 Februari 2014

    Tarikh Tutup : 30 April 2014

    Klik Untuk Muat Turun Syarat Kelayakan Permohonan

 

6. Kepada Pembayar-Pembayar Zakat  kami yang dihargai, bermula 1 Februari 2014 , setiap permohonan bayaran balik 2/8 bhg, 1/8 bhg dan 1/16 bhg hendaklah mengemukakan nombor akaun bank peribadi bagi memudahkan pihak kami membuat bayaran balik.

 

7. Jadual Kursus Perkahwinan ( Modul Bersepadu Kursus Perkahwinan Islam (MBKPI) ) Setiap Daerah di Negeri Terengganu. Klik DiSini

 

8. Dapatkan Takwin Waktu Solat Tahun 1435H Bagi Negeri Terengganu. Klik Disini

 

9. Jadual Kaunter Zakat Bergerak Bagi Bulan April 2014.  Klik Disini

 

 

 

 

 

 

 

Capaian Pengguna

Muat Turun                      Pengiktirafan           

Tender/Sebut harga     Senarai Borang

Pengurusan Tertinggi  Maklumbalas

Carta organisasi            Soalan Lazim

Ahli-Ahli MAIDAM         Pengiktirafan

Pengurusan Tertinggi  Senarai Borang

Objektif                           E-Direktori

Carta Organisasi           Tender/Sebutharga

Kadar Nisab Semasa

Berita MAIDAM

Majlis Penyampaian Sumbangan Derma kepada Persatuan Orang Pekak Negeri Terengganu

Majlis Penyampaian Sumbangan Derma kepada Persatuan Orang Pekak Negeri Terengganu telah berlangsung pada 22 April 2014 bertempat di Bilik Mesyuarat Bahagian Pengurusan Masjid, Kompleks Seri Iman. Penyampaian  tersebut telah disempurnakan oleh Tuan Haji Omar bin Musa Selaku Timbalan Pesuruhjaya Hal Ehwal Islam MAIDAM kepada Tengku Arman Harris Bin Tengku Ismail selaku Presiden Persatuan Orang Pekak Terengganu.

Program Turun Padang Pesuruhjaya ke Pasir Raja dan agihan Bantuan Zakat

Pasir Raja, Dungun – Program Turun Padang Pesuruhjaya Hal Ehwal Agama Terengganu, Dato’ Haji Mohd Rozali Saleh dan Pegawai-pegawai Kanan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) ke Kampung Pasir Raja, Dungun telah diadakan pada 17-18 April 2014 yang lalu. Rombongan tersebut telah bertolak dengan bas dari Kompleks Seri Iman, Kuala Terengganu pada pukul 2.30 petang 17 April 2014 (Khamis).

Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Terengganu Tahun 1435H/2014M Kali ke 57

Marang - Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Terengganu Tahun 1435H/2014M Kali ke 57 telah diadakan pada 8 - 10 April 2014 bertempat di Dataran Pejabat Tanah dan Daerah Marang. Majlis Perasmian telah disempurnakan oleh YB Ghazali bin Taib, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan dan Tugas-tugas Khas Negeri.

 

Pautan

Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024x768 melalui pelayar Mozilla Firefox 1.5 dan ke atas.. Penafian : Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan yang dialami kerana menggunakan maklumat  dalam laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu 2013