Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Pengumuman

 

 

 

 

 

1. Semakan Status Permohonan Bantuan Pendidikan / Dermasiswa Zakat IPTA / IPTS 2014. Klik Disini.

 

2.  Perolehan 20 Unit Komputer Mikro  dan 18 Unit Komputer Tablet Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu. Klik DiSini

 

3. Pusat Urusan Zakat Kemaman dan Pusat Urusan Dungun Telah Berpindah ke Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Pejabat Agama Daerah Dungun Klik untuk Alamat Pejabat Agama Daerah Kemaman dan Dungun.

 

4. Kepada Pembayar-Pembayar Zakat  yang kami dihargai, bermula 1 Februari 2014 , setiap permohonan bayaran balik 2/8 bhg  ( Fakir dan Miskin ) hendaklah mengemukakan nombor akaun bank peribadi bagi memudahkan pihak kami membuat bayaran balik.

 

5. Jadual Kursus Perkahwinan ( Modul Bersepadu Kursus Perkahwinan Islam (MBKPI) ) Setiap Daerah di Negeri Terengganu. Klik DiSini

 

6. Dapatkan Takwin Waktu Solat Tahun 1435H Bagi Negeri Terengganu. Klik Disini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Capaian Pengguna

 Email Kakitangan            Senarai Borang

• E-Kursus  UPMN             • Soalan Lazim

• E-Direktori                      E-Penyata Gaji

 Aplikasi Online               • Carta Organisasi

Muat Turun Borang         Pengiktirafan         

Tender/Sebutharga       • Senarai Borang

Aplikasi Online               • Maklumbalas

Carta organisasi             • Soalan Lazim

Ahli-Ahli MAIDAM        Pengiktirafan

Pengurusan Tertinggi    Senarai Borang

Aplikasi Online              E-Direktori

Carta Organisasi           Enakmen

Kadar Nisab Semasa

Berita MAIDAM

Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang dan Jamuan Hari Raya MAIDAM 2014

Kerajaan Terengganu terus memberi penghargaan kepada kakitangan perkhidmatan awam yang berkhidmat dengan cemerlang apabila seramai 92 kakitangan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (Maidam) dari pelbagai peringkat jawatan dan jabatan menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang hari ini.

Johan Qari Jelajah Seluruh Terengganu

Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (Maidam) mengambil langkah proaktif bagi merangsang kejayaan anak Terengganu, Ahmad Tirmizi Ali sebagai Johan Qari Antarabangsa apabila menganjurkan Program Jelajah Johan Qari Antarabangsa 2014, bermula semalam.

MAIDAM Agih Bantuan Zakat Fakir Miskin Sempena Ramadhan

Lebih RM 6 juta disediakan bagi tujuan agihan zakat fakir miskin sempena Ramadhan. Lebih 13000 orang terlibat dan setiap ketua isi rumah dibayar RM 300 dan tambahan RM 50 bagi setiap tanggungan. Jumlah tahun ini bertambah lebih 100 peratus berbanding tahun lepas begitu juga dengan bilangan penerima.

 

Pautan

Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024x768 melalui pelayar Mozilla Firefox 1.5 dan ke atas.. Penafian : Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan yang dialami kerana menggunakan maklumat  dalam laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu 2013