Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Pengumuman

 

 

 

 

 

   

1. Keputusan Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Negeri Terengganu 1435H/2014M. Klik DiSini

 

2.  Kenyataan Tender

    i. Perkhidmatan Kawalan Keselamatan Tanpa Senjata ( 24 JAM ) di Wisma MAIDAM dan Kompleks Anak Yatim Darul Akhyar.  Baca Selanjutnya.

 

3. Perhatian ::   Pengumuman dan Penafian

 Terdapat Aduan Yang Diterima Menyatakan Bahawa Ada Individu Yang Mengaku Sebagai Pegawai Atasan Maidam, Menemui Orang-Orang Tertentu Memaklumkan Bahawa Maidam Mempunyai Stok Serta Menawarkan Untuk Menjual Peralatan Seperti Motorsikal Roda Tiga, Mesin Pembuat Kuih, Mesin Air Tebu Dan Sebagainya. Baca Selanjutnya.

 

4. Permohonan Bantuan Zakat ( MAIDAM ) IPTA/IPTS Dalam dan Luar Negara. Klik DiSini

    Tarikh Buka : 7 Februari 2014

    Tarikh Tutup : 30 April 2014

    Klik Untuk Muat Turun Syarat Kelayakan Permohonan

 

5. Kepada Pembayar-Pembayar Zakat  kami yang dihargai, bermula 1 Februari 2014 , setiap permohonan bayaran balik 2/8 bhg, 1/8 bhg dan 1/16 bhg hendaklah mengemukakan nombor akaun bank peribadi bagi memudahkan pihak kami membuat bayaran balik.

 

6. Jadual Kursus Perkahwinan ( Modul Bersepadu Kursus Perkahwinan Islam (MBKPI) ) Setiap Daerah di Negeri Terengganu. Klik DiSini

 

7. Dapatkan Takwin Waktu Solat Tahun 1435H Bagi Negeri Terengganu. Klik Disini

 

8. Jadual Kaunter Zakat Bergerak Bagi Bulan April 2014.  Klik Disini

 

 

 

 

 

 

 

Capaian Pengguna

Muat Turun                      Pengiktirafan           

Tender/Sebut harga     Senarai Borang

Pengurusan Tertinggi  Maklumbalas

Carta organisasi            Soalan Lazim

Ahli-Ahli MAIDAM         Pengiktirafan

Pengurusan Tertinggi  Senarai Borang

Objektif                           E-Direktori

Carta Organisasi           Tender/Sebutharga

Kadar Nisab Semasa

Berita MAIDAM

Lawatan Daripada Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak


KUALA TERENGGANU - Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM), telah menerima kunjungan daripada rombongan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak  (MAIPk) pada 10 April 2014 yang lalu.

Majlis Meraikan Peserta-Peserta Menghafaz Alquran Negeri Terengganu Ke Majlis Menghafaz Alquran Peringkat Kebangsaan Kali Ke 35 Tahun 1435h/2014m

Majlis Meraikan Peserta-Peserta Menghafaz Alquran Negeri Terengganu Ke Majlis Menghafaz Alquran Peringkat Kebangsaan Kali Ke 35 Tahun  1435h/2014m telah berlangsung pada 3 mac 2014 bertempat di Bilik Mesyuarat Utama, Kompleks Seri Iman.

MAIDAM Terima Kunjungan Hormat daripada Universiti Islam Malaysia (UIM)

20 Feb 2014 - Pejabat Yang DiPertua Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) telah menerima kunjungan hormat daripada Universiti Islam Malaysia (UIM) pada hari ini. Rombongan UIM diketuai oleh Y.Bhg. Tan Sri Dr. Mohd Yusof Noor selaku Presiden/Pengerusi UIM telah tiba di pejabat MAIDAM pada jam 11.00 pagi.

 

Pautan

Paparan terbaik menggunakan resolusi 1024x768 melalui pelayar Mozilla Firefox 1.5 dan ke atas.. Penafian : Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan dan yang dialami kerana menggunakan maklumat  dalam laman web ini.

Hak Cipta Terpelihara © Majlis Agama Islam Dan Adat Melayu Terengganu 2013